Hlíva ústřičná v ořechovém těstíčku

Jak tak sleduju, je hlíva velmi opěvovanou houbou, jde totiž o dřevokaznou houbu, rostoucí převážně na listnatých stromech, z nichž si bere živiny, které potřebuje a které prospívají i našemu organizmu. Příznivé účinky, které má hlíva ústřičná znali již před staletími také staří Číňané. V poslední době se stává trendem její pěstování doma, což není nikterak složitou záležitostí. Stačí vám k tomu sláma, nebo palice z kukuřice. Ale podobných rad a tipů najdete na internetu mraky. Tady spíš hledejte, jak si na ní skvěle pochutnat. 


Suroviny:
  • 60 g mletých lískových oříšků
  • 2 vejce
  • 3 lžíce perlivé vody
  • 2 lžíce hladké špaldové mouky
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • bylinková sůl
  • 300 g hlívy ústřičné
  • drcený kmín
  • sušený medvědí česnek
  • sůl, pepř
Salát:

  • 500 g směsi listového salátu
  • 150 g cherry rajčat
  • lískové oříšky
Zálivka:
  • 100 ml olivového oleje
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 lžička medu
  • sůl, pepř
Hlívu omyjeme a necháme důkladně okapat. Poté ji nakrájíme na m
enší kousky, posolíme, opepříme a posypeme kmínem a medvědím česnekem. V misce smícháme strouhané ořechy s vejci, přidáme vodu, mouku, droždí a vymícháme v hustší těstíčko, do kterého namáčíme kousky hlívy, které smažíme na rozpáleném oleji nebo klademe na plech s pečícím papírem potřeným olejem a pečeme v předehřáté troubě při 220°C dozlatova. Pak ji lehce promícháme s listovým salátem, přepůlenými cherry rajčátky a pokapeme zálivkou, kterou připravíme vyšleháním všech surovin.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts