Suroviny:
- 60 g mletých lískových oříšků
- 2 vejce
- 3 lžíce perlivé vody
- 2 lžíce hladké špaldové mouky
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- bylinková sůl
- 300 g hlívy ústřičné
- drcený kmín
- sušený medvědí česnek
- sůl, pepř
Salát:
- 100 ml olivového oleje
- šťáva z jednoho citronu
- 1 lžička medu
- sůl, pepř
Hlívu omyjeme a necháme důkladně okapat. Poté ji nakrájíme na m
enší kousky, posolíme, opepříme a posypeme kmínem a medvědím česnekem. V misce smícháme strouhané ořechy s vejci, přidáme vodu, mouku, droždí a vymícháme v hustší těstíčko, do kterého namáčíme kousky hlívy, které smažíme na rozpáleném oleji nebo klademe na plech s pečícím papírem potřeným olejem a pečeme v předehřáté troubě při 220°C dozlatova. Pak ji lehce promícháme s listovým salátem, přepůlenými cherry rajčátky a pokapeme zálivkou, kterou připravíme vyšleháním všech surovin.
enší kousky, posolíme, opepříme a posypeme kmínem a medvědím česnekem. V misce smícháme strouhané ořechy s vejci, přidáme vodu, mouku, droždí a vymícháme v hustší těstíčko, do kterého namáčíme kousky hlívy, které smažíme na rozpáleném oleji nebo klademe na plech s pečícím papírem potřeným olejem a pečeme v předehřáté troubě při 220°C dozlatova. Pak ji lehce promícháme s listovým salátem, přepůlenými cherry rajčátky a pokapeme zálivkou, kterou připravíme vyšleháním všech surovin.
Žádné komentáře:
Okomentovat