Dýňová polévka se zázvorem

Tak nám začal podzim, a to do slova. Počasí vyloženě vyzývá k tomu, zalézt do postele a pořádně se zachumlat do peřin. Nedokážu si představit typičtější polévku pro takovéto období. Pořádně zasytí, takže si ji občas vařím samotnou jako hlavní jídlo, ale hlavně, díky zázvoru, dokonale zahřeje. Navíc je tento recept velmi jednoduchý, rychlý a zvládne ho opravdu každý. Takže hurá vstříc sychravému počasí.
Suroviny:

  • asi 700 g oloupané dýňové dužiny (nejlepší je hokaido)
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 1 větší stroužek česneku
  • zázvorová šťáva (asi 3 cm nastrouhaného zázvoru)
  • sůl, pepř
Dýni nakrájíme na kostičky, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Před koncem varu přidáme prolisovaný česnek. Polévku rozmixujeme, přidáme zázvorovou šťávu, osolíme, opepříme a ještě chvilku prohřejeme.
Tip:
Podáváme s loupanými dýňovými semínky opraženými na másle.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts