Noky z červené řepy s rukolovým pestem

Je snad nějaká zelenina pro podzim typičtější něž červená řepa? Bohužel bývá často opomíjená, přitom vůbec nechápu proč, na oběhový systém je jen málo prospěšnějších surovin. Navíc jsem se dočetla, že vyvolává optimističtější náladu, takže dlabejte!
Jelikož pesto dělám ze všeho možného zeleného, co najdu, proč ho nezkusit z rukoly. Většinou ho přidávám k těstovinám, ale tentokrát jsem zkusila noky. Dobrota.

Suroviny na noky:
  • 300 g řepy
  • 150 g špaldové mouky
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • snítka rozmarýnu
  • sůl, pepř
Řepu vcelku uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Potom ji oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vajíčko, mouku, nasekaný rozmarýn, mírně osolíme a opepříme. Rukou tvoříme kuličky, které po stranách jemně stlačíme a vaříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.

Rukolové pesto:
  • asi 150 g rukoly
  • 30 g loupaných mandlí
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g Grana padano/Gran Moravia
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 70 ml olivového oleje
  • sůl, pepř
Nejdřív v mixéru rozmixujeme rukolu spolu s mandlemi a česnekem. Následně přidáme parmazán, citronovou šťávu, sůl a pepř. Ještě chvilku mixujeme a potom přilijeme olej. Naposledy promixujeme a podáváme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts