Těsto:
- 300 g ovesných vloček
- 150 g studeného másla
- 4 lžíce třtinového cukru
- 4 lžíce studené vody
200 g vloček rozmixujeme v mixéru na mouku. Přidáme zbytek vloček na kousíčky nakrájené máslo, cukr a pomalu mixujeme, dokud nevzniknou hrudky. Potom přilijeme vodu a ještě chvilku mixneme. Směs vysypeme na vál a vytvarujeme kouli, kterou dáme na hodinu uležet do lednice. Potom opatrně rozválíme a předěláme do předem vymazané a vysypané formy. Dno propícháme a dáme péct do vyhřáté trouby na 150°C asi 15 minut.
Náplň:
- 300 g hroznů
- 250 g mascarpone
- 4 lžíce medu
- 2 vejce
- mandlové plátky
Mascarpone s celými vejci a medem vyšleháme v hladký krém. Hrozny umyjeme, obereme od stopek a necháme odkapat. Na vychladlý koláč nejdřív nalijeme krém, potom posypeme hrozny a na závěr posypeme madlemi. Dáme dopéct asi na 30 min při teplotě 100°C.
Poznámka: Pokud máte čas a chuť, můžete hrozny rozpůlit a zbavit semínek, ale na to jsem byla moc líná.
Žádné komentáře:
Okomentovat