Suroviny:
- 300 g těstovin
- 1 hokkaidó
- 250 ml mléka nebo smetany
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžičky lahůdkového droždí
- 150 g sýra s modrou plísní
- 150 g čedaru (nebo jiného tvrdého sýra)
- větvička rozmarýnu
- sůl, pepř
- olivový olej
Těstoviny uvaříme podle návodu. Dýni oloupeme, nakrájíme na kostičky, rozprostřeme na pečícím papírem vyložený plech, pokapeme olivovým olejem, posolíme a popepříme. Dáme péct do vyhřáté trouby asi na 200° do změknutí. Půlku nakrájíme na drobnější kostičky a druhou půlku rozmačkáme v mléce. Obě pak smícháme, přidáme hořčici, nasekaný rozmarýn a lahůdkové. Nakonec vmícháme nastrouhaný modrý sýr a směs promícháme s těstovinami. Předěláme do pekáčku a posypeme čedarem. Dáme zapéct, dokud sýr na povrchu nezezlátne.
Žádné komentáře:
Okomentovat