Hold, jsem prostě polívková. Takže jich tu čekejte hodně. Hlavně teď
v zimě na ně nedám dopustit, pořádný oběd bez polévky, to totiž jednoduše
není ono. A kulajda patří mezi ty vůbec nejoblíbenější. Receptů najdete tisíce
a každý bude v něčem maličko jiný, typický recept na kulajdu totiž
neexistuje a každý ji vaří jinak. Ono jak se říká, sto lidí, sto chutí. Tak já
doufám, že se aspoň částečné trefím do té vaší.
Suroviny:
- 2 hrstky sušených hub
- 750 ml vody
- 2 bobkové listy
- pepř celý černý
- 2 brambory
- 150 ml kefíru
- 100 ml smetany
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- kmín
- několik snítek kopru (může být i sušený)
- sůl, pepř
Houby zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř a přivedeme k varu. Povaříme asi 10
minut a poté k nim přidáme kmín a na kostičky nakrájené brambory. Vaříme,
dokud brambory nezměknou. Mezitím si vejce uvaříme natvrdo. Mouku důkladně
rozmícháme v kefíru a vlijeme do horké polévky, povaříme a následně
zjemníme smetanou. Nakonec přidáme nadrobno pokrájené vejce, nasekaný kopr a
dle chuti osolíme a opepříme.
Žádné komentáře:
Okomentovat