Kulajda

Hold, jsem prostě polívková. Takže jich tu čekejte hodně. Hlavně teď v zimě na ně nedám dopustit, pořádný oběd bez polévky, to totiž jednoduše není ono. A kulajda patří mezi ty vůbec nejoblíbenější. Receptů najdete tisíce a každý bude v něčem maličko jiný, typický recept na kulajdu totiž neexistuje a každý ji vaří jinak. Ono jak se říká, sto lidí, sto chutí. Tak já doufám, že se aspoň částečné trefím do té vaší.

Suroviny:
  • 2 hrstky sušených hub
  • 750 ml vody
  • 2 bobkové listy
  • pepř celý černý
  • 2 brambory
  • 150 ml kefíru
  • 100 ml smetany
  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • kmín
  • několik snítek kopru (může být i sušený)
  • sůl, pepř

Houby zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř a přivedeme k varu. Povaříme asi 10 minut a poté k nim přidáme kmín a na kostičky nakrájené brambory. Vaříme, dokud brambory nezměknou. Mezitím si vejce uvaříme natvrdo. Mouku důkladně rozmícháme v kefíru a vlijeme do horké polévky, povaříme a následně zjemníme smetanou. Nakonec přidáme nadrobno pokrájené vejce, nasekaný kopr a dle chuti osolíme a opepříme. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts