Pomazánka z hlívy a tvarůžků

Jen zkuste říct, že nesnášíte tvarůžky nebo dokonce hlívu.  -Já. Miluju. Obojí. – A odpůrci vůbec netuší, o co všechno jejich chuťové pohárky přicházejí (myslím, že vás proklínají). Dovolím si tuto směs nazvat jakou si zdravější alternativou (jednou z mnoha) masového tataráku. Výborná je totiž na teplých topinkách. Mňam. Případně ještě potřených česnekem. Mňam!



Suroviny:
  • 250 g hlívy ústřičné
  • 5 koleček tvarůžků
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 rolka šmakouna
  • 2 lžíce rostlinného tuku
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • špetka drceného kmínu
  • petrželka
  • sůl, pepř
  • olej
Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky. Cibulku nakrájíme na kolečka a spolu s hlívou osmažíme na oleji. Osolíme, přidáme kmín a pepř a po chvilce podlijeme vodou, dusíme doměkka. Necháme vychladnout. Potom tvarůžky, šmakouna i hlívu s cibulku pomeleme na masovém mlýnku, případně rozsekáme v mixéru. Přidáme máslo, hořčici a petželku, dle chuti ještě dosolíme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts