Jen zkuste říct, že nesnášíte tvarůžky nebo dokonce hlívu. -Já. Miluju. Obojí. – A odpůrci vůbec netuší,
o co všechno jejich chuťové pohárky přicházejí (myslím, že vás proklínají). Dovolím
si tuto směs nazvat jakou si zdravější alternativou (jednou z mnoha)
masového tataráku. Výborná je totiž na teplých topinkách. Mňam. Případně ještě
potřených česnekem. Mňam!
Suroviny:
- 250 g hlívy ústřičné
- 5 koleček tvarůžků
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 rolka šmakouna
- 2 lžíce rostlinného tuku
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička dijonské hořčice
- špetka drceného kmínu
- petrželka
- sůl, pepř
- olej
Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky. Cibulku nakrájíme na kolečka a spolu s hlívou osmažíme na oleji. Osolíme, přidáme kmín a pepř a po chvilce podlijeme vodou, dusíme doměkka. Necháme vychladnout. Potom tvarůžky, šmakouna i hlívu s cibulku pomeleme na masovém mlýnku, případně rozsekáme v mixéru. Přidáme máslo, hořčici a petželku, dle chuti ještě dosolíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat