Tak když už jsme u té hlívy… nikdy neodolám a koupím jí víc, než je
třeba. No co, aspoň máme potom víc dobrot. A když už jsme u toho, uděláme tím i
něco pro zdraví. Hlíva totiž významně posiluje imunitní a oběhový systém a zvyšuje
odolnost proti infekcím a zánětům, což se teď na zimu celkem hodí, no ne?
Suroviny:
- 350-400 g hlívy
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 3 větší rajčata
- 1 cibule
- špetka mleté pálivé papriky
- kmín
- sůl, pepř
- olej
- 1 lžíce mouky
Cibuli nakrájíme na jemno a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme na drobno pokrájenou zeleninu, chvilku podusíme a přidáme hlívu. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, papriku ještě chvilku posmažíme, zalijeme vodou a vaříme, dokud hlíva nezměkne. Potom si z mouky a trošky vody připravíme jíšku, kterou guláš zahustíme. Nakonec ochutíme podle sebe.
Pozn. Můžete podávat s pečivem, knedlíky, ale já mám nejradši těstoviny.
Žádné komentáře:
Okomentovat