Suroviny:
- 300 g rýže Arborio
- 1 cibule
- 1 menší pórek
- 1 velká mrkev
- 1 balení marinovaného tempehu
- 5 lžic sójové omáčky
- zázvorová šťáva (vymačkaná asi ze 4 cm čerstvého zázvoru)
- 4 lžičky medu
- sůl
- olej
V hrnci osmažíme na troše oleje nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme rýži a lehce opražíme, dokud se neobalí cibulkou a olejem. Potom podlijeme trochou vody a osolíme, až se všechna voda odpaří opět podlijeme a takto vaříme rýži asi 16 minut. Mezitím opět na oleji osmažíme na kolečka nakrájený pórek i s natí a nahrubo nastrouhanou mrkev. Dusíme, dokud zelenina nezměkne, ke konci přidáme tempeh nakrájený na kostičky a ještě lehce osmažíme. Na závěr vmícháme rýži a zalijeme sójovou omáčkou smíchanou se zázvorovou šťávou a medem. Dle chuti dosolíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat