Suroviny:
- 300 g celozrnných špaget
- olivový olej
- 4 stroužky česneku
- 500 g čerstvého nebo klidně mraženého špenátu
- 200 g gorgonzoly
- 70 g Grana padano/Gran Moravia
- 200 ml smetany
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř
- olej
Špagety uvaříme na skus, zakápneme olivovým olejem a odložíme. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na troše oleje. Pokud použijeme čerstvý špenát nejdřív ho spaříme, mražený přímo přidáme k česneku a necháme roztát. Potom přidáme na kostičky nakrájenou gorgonzolu a zalijeme smetanou. Sýr necháme rozpustit a část tekutiny odpařit na požadovanou hustotu. Vhodíme špetku muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme špagety, smícháme s parmazánem a důkladně spojíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat