Suroviny:
- 250 g máslových sušenek
- 125 g másla
- 600 g Philadelphie
- 180 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 250 g zakysané smetany
- 3 vejce + 1 žloutek
- šťáva z půl limetky
- několik lístků máty
Jahodová poleva
- 200 g mražených jahod
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 větvičky máty
Sušenky rozdrtíme v robotu a důkladně smícháme se změklým máslem. Sušenkovou směs napěchujeme do dortové formy, jejíž dno jsme vyložili pečícím papírem tak, aby jeho okraje přesahovaly. Sýr vymícháme s cukrem dohladka. Potom přidáme smetanu a limetkovou šťávu. na závěr metličkou zlehka zašleháme vejce, jedno po druhém. Na sušenkový korpus natrháme malé kousky máty a zalijeme krémem. S formou mírně bouchneme o stůl a necháme asi 5 minut odsát, aby vyplavaly bubliny. Mezitím v kastrůlku rozpustíme jahody s cukrem a celými větvičkami máty a necháme na mírném ohni redukovat, až vznikne hustší medová konzistence. Takto připravenou polevu lžičkou nalijeme na sýrovou náplň a pečeme ve vyhřáté troubě spolu s plechem s vodou zpočátku na 200° asi 20 minut, následně teplotu snížíme na 160°C a pečeme dalších 40 minut. Cheesecake necháme v troubě zchladnout a necháme, nejlépe přes noc, ztuhnout v lednici.
Žádné komentáře:
Okomentovat