Aglio olio e peperoncino

Občas přemýšlím proč vymýšlím tak složité recepty a říkám si, že přece v jednoduchosti je krása. Tahle superextra rychlá italská dobrota je toho důkazem. Žádné dlouhé vyvařování, žádná náročná příprava. A přece to stojí za to.


Suroviny:
  • 400 g špaget
  • olivový olej
  • 2 palice česneku
  • 2 feferonky
  • mořská sůl
  • čerstvá petrželka
Špagety uvaříme v dostatečně osolené vodě na skus. Část vývaru uschováme. K většímu množství rozpáleného olivového oleje přidáme česnek nakrájený na plátky, nasekané feferonky a ohřejeme. Česnek nesmí chytit barvu. Zalijeme asi třemi naběračkami vody ze špaget a nakonec promícháme se špagetami. Při podávání posypeme nasekanou petrželkou.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts