Občas přemýšlím proč vymýšlím tak složité recepty a říkám si, že přece v jednoduchosti je krása. Tahle superextra rychlá italská dobrota je toho důkazem. Žádné dlouhé vyvařování, žádná náročná příprava. A přece to stojí za to.
Suroviny:
- 400 g špaget
- olivový olej
- 2 palice česneku
- 2 feferonky
- mořská sůl
- čerstvá petrželka
Špagety uvaříme v dostatečně osolené vodě na skus. Část vývaru uschováme. K většímu množství rozpáleného olivového oleje přidáme česnek nakrájený na plátky, nasekané feferonky a ohřejeme. Česnek nesmí chytit barvu. Zalijeme asi třemi naběračkami vody ze špaget a nakonec promícháme se špagetami. Při podávání posypeme nasekanou petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat