Inspirace: Bioabecedář Hanky Zemanové
Suroviny asi na 8 knedlíků:
- 100 g jáhel v syrovém stavu
- 250 g brambor uvařených ve slupce
- 200 g hrubé špaldové mouky (+ na poprášení pracovní desky)
- 1 vejce
- sůl
Náplň:
- 1 balení (asi 200 g) uzeného tofu
- 2 větší cibule
- 2 lžíce sójové omáčky
- olej
Jáhly spaříme a následně uvaříme dle návodu na obalu. Brambory prolisujeme, následně ještě rozmačkáme a smícháme ve větší míse s jáhly. Přidáme mouku, vejce, sůl a nejlíp pomocí rukou zpracujeme v hladké těsto, ze kterého tvoříme stejně velké bochánky.Dáme vařit vodu na knedlíky a mezitím si připravíme náplň. Na rozpáleném oleji dozlatova orestujeme nasekanou cibuli. Pak přidáme rukou rozdrobené tofu, necháme opražit a zalijeme sójovou omáčkou. Směs by měla být výraznější, těsto část chutí stáhne. Takto připravenou směsí plníme jednotlivé bochánky, které vaříme ve vroucí osolené vodě - po vyplavání ještě 7 minut.
Dušené červené zelí:
- 1 menší hlávka červeného zelí
- 150 ml červeného vína
- 1 jablko
- sůl, pepř
- 2 lžičky octa
- 1 lžíce hladké mouky
- olej
Žádné komentáře:
Okomentovat