Suroviny asi na 20 muffin:
- 300 g hladké špaldové mouky
- 150 g celozrnné mouky
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 3 lžičky kakaa
- 120 g medu
- 1 tabulka hořké čokolády
- 5 lžic oleje
- 600 ml mléka
- 2 velké hrsti máty
Nejdřív přivedeme mléko k varu a potom do něj vhodíme hrst máty i se stonky. Povaříme 5 minut a necháme louhovat. Mezitím z druhé hrsti máty obereme pouze listy, které dáme do hmoždíře, přidáme lžičku třtinového cukru a drtíme a drtíme, co to jde. Snažte se mátu rozetřít opravdu na jemno, mě to zabralo dobrých 20 minut. Rozdrcenou mátu vmícháme ještě do teplého mléka, z něhož jsme vyndali všechny rostlinky máty. Do větší mísy prosejeme všechny sypké suroviny, přidáme med, olej, na menší kousky nasekanou čokoládu a na konec vmícháme i mátové mléko. Košíčky plníme asi do 2/3 a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 20 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat