Muffiny s mátou a čokoládou

Potřebovala jsem něco upéct na oslavu narozenin. Něco na švédský stůl. Něco od čeho se nikdo neupatle a co nebude za chvíli všude po stole. A zrovna jsem při tom všem přemýšlení jedla mátový Lindt. No co si budeme, muffiny nejsou něco extra, ale své kouzlo prostě mají.



Suroviny asi na 20 muffin:
  • 300 g hladké špaldové mouky
  • 150 g celozrnné mouky
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 3 lžičky kakaa
  • 120 g medu
  • 1 tabulka hořké čokolády
  • 5 lžic oleje
  • 600 ml mléka
  • 2 velké hrsti máty
Nejdřív přivedeme mléko k varu a potom do něj vhodíme hrst máty i se stonky. Povaříme 5 minut a necháme louhovat. Mezitím z druhé hrsti máty obereme pouze listy, které dáme do hmoždíře, přidáme lžičku třtinového cukru a drtíme a drtíme, co to jde. Snažte se mátu rozetřít opravdu na jemno, mě to zabralo dobrých 20 minut. Rozdrcenou mátu vmícháme ještě do teplého mléka, z něhož jsme vyndali všechny rostlinky máty. Do větší mísy prosejeme všechny sypké suroviny, přidáme med, olej, na menší kousky nasekanou čokoládu a na konec vmícháme i mátové mléko. Košíčky plníme asi do 2/3 a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 20 minut.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts