Suroviny:
- 300 g ječných krup
- 1 menší hokkaidó
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- pár snítek tymiánu
- 5 lžíc olivového oleje
- 50 g vlašských ořechů
- 2 lžíce dýňových semínek
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička třtinového cukru
- 1/2 lžičky chilli
- 2 lžíce balsamica
- 1 lžička dijonské hořčice
- 100 g baby špenátu
- 150 g sýra s modrou plísní
Ze všeho nejdřív zapneme troubu na 180°C. Oloupeme dýní, cibuli i česnek. Dýni nakrájíme na malé kostky, cibuli na měsíčky a česnek na půl. Vše dáme na plech vyložený pečícím papírem, zalijeme 2 lžíce oleje, osolíme, opepříme a dáme péct asi na 45 minut. Dokud dýně nezměkne. Mezitím uvaříme kroupy dle návodu na obalu a necháme vychladnout. Ořechy nasekáme na hrubo a spolu s dýňovými semínky nasucho opražíme na pánvi, dokud nezezlátnou. Následně zalijeme lžící oleje, javorovým sirupem a přidáme cukr a chilli, lehce osolíme a necháme zkaramelizovat. Balsamico prošleháme se zbylým olivovým olejem a hořčicí, osolíme a opepříme. Nakonec vše smícháme s baby špenátem, zakápneme zálivkou a ozdobíme sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat