Suroviny:
- 4-5 starších rohlíků
- 500 ml mléka
- 2 vejce
- 9 lžic třtinového cukru
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 5 středních jablek
- 2 lžičky mleté skořice
- máslo na vymazání pekáčku
Nádivka:
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- 50 g rozinek namočených v rumu
Nejdřív si připravíme tvarohovou nádivku. Tvaroh rozetřeme s máslem, cukrem a žloutky. Potom přidáme vanilkový cukr a scezené rozinky. Rum nevylévejte! Následně v míse vyšleháme mléko se žloutky, 2 lžícemi cukru a pomalu všleháme i rozpuštěné máslo. Troubu rozehřejeme na 160°C. V ochuceném mléce namáčíme plátky rohlíků, které klademe do máslem vymazaného pekáčku. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme, poklademe jimi první vrstvu rohlíků a posypeme 3 lžícemi cukru a skořicí. Pokryjeme další vrstvou veky, na niž nalijeme tvarohovou náplň. Poslední vrstvu tvoří opět pečivo, které pokapeme rumem z rozinek. Dáme péct asi na 45 minut. Mezitím ze zbylých bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého přidáme 4 lžíce cukru a opět prošleháme. Sníh rozetřeme na upečeno žemlovku a ještě dáme na 8 minut do trouby, aby sněhová čepice hezky zezlátla.
Žádné komentáře:
Okomentovat