Asi bych tenhle výtvor neměla nazývat přímo tatarákem, ale ten název mi přišel tak nějak trefný. Klasický tatarák ze syrového masa jsem nikdy nejedla, tudíž nemůžu posoudit do jaké míry se liší od toho mého. Ovšem tenhle mi chutnal, takže ani nemám potřebu ho s něčím porovnávat. Navíc se skvěle hodí například jako příloha ke grilování i pro ostatní masožravce.
Suroviny:
- 1 lilek
- 1 červená paprika
- 3 větší rajčata
- 1 cibule
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce kaparů
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce kvalitního kečupu
- 1 lžíce worcesteru
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř
- olivový olej
Lilek nakrájíme na kolečka, poklademe na papírovou utěrku, posolíme a necháme vypotit. Následně přebytečnou tekutinu odsajeme opět pomocí papírové utěrky. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět posekanou cibuli, přidáme lilek, papriku i rajčata pokrájené na drobné kousíčky. Zeleninu dusíme doměkka. Pak osolíme, opepříme, přidáme nasekané kapary a smícháme s kečupem, worcesterem, prolisovaným česnekem a pokrájenou bazalkou. Směs můžeme ještě pomlít na masovém mlýnku, nebo jen rozmačkat mačkátkem na brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat