Významná plus malin:
- vysoký obsah vitaminu C, B a beta-karotenu
- obsažené barvivo patří mezi významné antioxidanty cenné při horečnatých a zánětlivých onemocněních (záněty průdušek, revma)
- měli by je konzumovat lidé trpící na dnu, protože obsahují značné množství purinů
- snižují krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi
- doporučují se konzumovat ženám, které trpí potížemi spojenými s menstruačním cyklem
- 150 g hořké čokolády
- 150 g másla
- 3 vejce
- 150 g třtinového cukru
- 60 g hladké mouky
- 40 g kakaa
- 250 g čerstvých malin
- 100 g bílé čokolády
Troubu zapneme na 180°C. Máslo i čokoládu rozkrájíme na menší kousky a společné necháme rozpustit v hrnci a poté necháme alespoň částečně vychladnout. Vejce spolu s cukrem vyšleháme do světlé husté pěny a pak přilijeme vlažnou čokoládu. Následně do směsi prosejeme mouku, kakao a vše opatrně promícháme a nakonec přidáme asi polovinu malin a bílou čokoládu nakrájenou na malé kousky. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe druhou půlkou malin, které mírně zatlačíme do těsta. Pečeme asi 30 minut tak, aby brownies bylo na povrchu krásně křupavé, ale uvnitř zůstalo vláčné.
Žádné komentáře:
Okomentovat