Významná plus kari:
- výrazně snižuje hladinu cholesterolu
- výborný antioxidant
- chrání mozek i srdce před degenerativními onemocněními
- významně minimalizuje otoky kloubů
- zevně se může použít jako zásyp při kožních poraněních
Suroviny:
- 500 g
- 3 střední mrkve
- 1 mladá cuketa
- 1 a 1/2 lžičky kari
- 400 ml kokosového mléka
- pár kapek limetkové šťávy
- olej
- sůl, pepř
Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Mrkev i cuketu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. V pánvi rozpálíme olej a nejprve na něm osmahneme mrkev, ke které následně přidáme cuketu a posypeme kari kořením. Vše ještě zlehka orestujeme a poté zalijeme kokosovým mlékem. Ztlumíme plamen a dusíme, dokud se většina tekutiny neodpaří. Na konec vmícháme těstoviny, dle chuti osolíme, opepříme a pokapeme trochou limetkové šťávy.
Žádné komentáře:
Okomentovat