Orecchiette se zeleninou na kari

Po týdnu na Menorce opět do reality. Asi se mi po těch snídaních, obědech i večeřích bude vážně stýskat. Ono hold jídlo vždycky chutná líp, když vám ho někdo uvaří a strčí až pod nos. Pokud teda umí vařit, což musím menorským kuchařům přiznat, jde jim to. Ale všeho s mírou a tak jsem se, po mírné aklimatizaci, vrátila tam, kde realaxuju nejraději. A abych to zpočátku nepřepískla, tak začínáme opravdu velmi lehce.


Významná plus kari:
  • výrazně snižuje hladinu cholesterolu
  • výborný antioxidant
  • chrání mozek i srdce před degenerativními onemocněními
  • významně minimalizuje otoky kloubů
  • zevně se může použít jako zásyp při kožních poraněních

Suroviny:
  • 500 g
  • 3 střední mrkve
  • 1 mladá cuketa
  • 1 a 1/2 lžičky kari
  • 400 ml kokosového mléka
  • pár kapek limetkové šťávy
  • olej
  • sůl, pepř
Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Mrkev i cuketu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. V pánvi rozpálíme olej a nejprve na něm osmahneme mrkev, ke které následně přidáme cuketu a posypeme kari kořením. Vše ještě zlehka orestujeme a poté zalijeme kokosovým mlékem. Ztlumíme plamen a dusíme, dokud se většina tekutiny neodpaří. Na konec vmícháme těstoviny, dle chuti osolíme, opepříme a pokapeme trochou limetkové šťávy.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts