Významná plus cuket:
- až 90% obsahu tvoří voda
- skvělý zdroj karotenů, tělem symetrizovatelných na vitamin A
- vysoký obsah vitaminu E ve slupce
- v celých plodech najdeme i velké množství hořčíku a vápníku
- ovlivňují vylučování vody z těla a zbavování se kyselin
Suroviny:
- 3 šalotky
- 1 mladá cuketa
- 1 mladý patizón
- zeleninový vývar
- 3 lžíce bílého jogurtu
- hrstka čerstvého oregana
- špetka chilli
- sůl, pepř
- olej
Šalotky oloupeme, na jemno posekáme a necháme zesklovatět v hrnci na rozpáleném oleji. Poté přidáme omytou cuketu a patizón nakrájené na kostičky a asi 1/3 lístků oregana. Zalijeme vývarem a vaříme, dokud není zelenina měkká. Pak přidáme bílý jogurt, osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka. Nakonec dochutíme zbylým oreganem posekaným nadrobno a chilli.
Žádné komentáře:
Okomentovat