P.S. Na ty višně si vezměte rukavice, já mám ruce růžové ještě teď.
Významná plus višní:
- poměrně vysoký obsah jódu
- obsahují příznivý poměr draslíku a sodíku, tudíž svědčí lidem se srdeční arytmií
- pomáhají s vylučování kyseliny močové, což ocení lidé trpící dnou
- protizánětlivé účinky
Suroviny:
- 100 g ricotty
- 100 ml mandlového mléka
- 120 g špaldové mouky
- 2 bílky
- 30 g třtinového cukru
- 50 g vypeckovaných višní
- 40 g hořké čokolády
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- olej
+
- vypeckované višně a javorový sirup
Čokoládu nasekáme na menší kousky a smícháme spolu s ostatními surovinami v těsto, které by mělo být o něco řidší, než těsto na palačinky. Lívance smažíme na pánvi, nebo v lívanečníku z obou stran dozlatova. Na talíři polijeme omáčkou, kterou připravíme opět z višní, které dle chuti zalijeme javorovým sirupem a vaříme, dokud se asi 3/4 tekutiny neodpaří.
Žádné komentáře:
Okomentovat