Významná plus meruněk:
- vysoký obsah provitaminu A - antioxidant
- kyselina listová působí jako prevence proti vysokému tlaku
- podporují imunitu a zhášení volných radikálů
- omlazují a zpomalují stárnutí buněk
- ozdravení sliznice, kůže, nehtů a vlasů
- zmírnění astmatických příznaků
Suroviny (asi na 20 knedlíků)
- 10 meruněk
- 125 g pohanky lámanky
- 500 ml vody
- 250 g tvarohu
- 250 g jemných ovesných vloček
- 100 g pohankové mouky
- 1 vejce
- 2 lžíce škrobu
- 1 lžíce medu
- špetka soli
- pohanková mouka na obalování
Pohanku uvaříme v uvedeném množství vody, slijeme a necháme vychladnout. Následně k ní přidáme zbytek ingrediencí a umícháme těsto, z kterého vytvoříme asi 20 stejných kuliček. Ty pak prsty rozmáčkneme na placičku a do každé zabalíme půlku meruňky. Knedlíky vaříme ve vroucí mírně osolené vodě asi 5 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat