Meruňkové knedlíky z pohanky

Ja vííím. Už je dávno po meruňkách. Ale třeba jste si jich pár zavařili, nebo tak něco, tak až zase dostanete chuť, tady máte nějakou menší inspiraci. No, anebo můžete vlastně použít jakékoliv jiné ovoce. Jasně, že můžete udělat klasické kynuté, ale přiznám se, že do těch jsem se nikdy nepustila. Asi se mi nechtělo, když vím, že to jde i bez kynutí a své chuťové buňky uspokojím i tak dostatečně.


Významná plus meruněk:

  • vysoký obsah provitaminu A - antioxidant
  • kyselina listová působí jako prevence proti vysokému tlaku
  • podporují imunitu a zhášení volných radikálů
  • omlazují a zpomalují stárnutí buněk
  • ozdravení sliznice, kůže, nehtů a vlasů
  • zmírnění astmatických příznaků

Suroviny (asi na 20 knedlíků)
  • 10 meruněk
  • 125 g pohanky lámanky
  • 500 ml vody
  • 250 g tvarohu
  • 250 g jemných ovesných vloček
  • 100 g pohankové mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce škrobu
  • 1 lžíce medu
  • špetka soli
  • pohanková mouka na obalování

Pohanku uvaříme v uvedeném množství vody, slijeme a necháme vychladnout. Následně k ní přidáme zbytek ingrediencí a umícháme těsto, z kterého vytvoříme asi 20 stejných kuliček. Ty pak prsty rozmáčkneme na placičku a do každé zabalíme půlku meruňky. Knedlíky vaříme ve vroucí mírně osolené vodě asi 5 minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts