A taky jsem poprvé dělala rostlinné mléko a musím říct, že jednou za čas je to příjemné zpestření, ale u toho jednou za čas asi zůstanu. Opravdu obdivuju ty, kteří se živí pouze rostlinným mlékem. Pokud ho chcete koupit, předem na to připravte svou peněženku, aby neutrpěla šok. Pokud ho chcete vyrábět, připravte na to svoji trpělivost. Je to docela piplačka. A abych řekla pravdu, živočišné mléko u mě nepředčilo. Ovšem proti gustu...
Významná plus máku:
- vysoký obsah vápníku (asi 140 mg ve 100 g máku)
- obrovské množství železa a hořčíku (nejvíce z běžně dostupných semen)
- cenný zdroj oleje s převahou nenasycených mastných kyselin
- potvrzeny tlumící účinky na dýchací cesty
Suroviny:
- 1/2 hrnku kuskusu
- 3/4 hrnku makového mléka
- 2 lžíce makové drti (zbytky z výroby mléka)
- 1 lžíce medu
- sušené švestky
- 1 lžička skořice
- meduňka
Žádné komentáře:
Okomentovat