Topinky s kozím sýrem a grilovanou cuketou

Ha. Tohle jídlo bylo u nás revoluční. Mamka snad poprvé snědla bez reptání kozí sýr a bratr cuketu v celé své kráse. Dokonce sám od sebe prohlásil, že nějaké jídlo bez masa je dobré. A přitom je to tak krásně jednoduché. Pořád říkám to s krásou a jednoduchostí...  Takže pokud máte ještě nějaké cukety a přemýšlíte, co na večeři, na obyčejných topinkách s cuketou si vážně náramně pochutnáte.



Významná plus pažitky:

  • podporuje trávení a povzbuzuje chuť k jídlu
  • mírně snižuje krevní tlak a povzbuzuje činnost ledvin
  • obsahuje třikrát více vitaminu C než rajčata
  • cenný zdroj vápníku a draslíku

Pomazánka z kozího sýra:
  • 200 g kozího žervé
  • pořádný svazek pažitky
  • mléko
  • sůl, pepř
Grilované cukety:
  • 2 mladé cukety
  • olivový olej
  • sůl, pepř
+ celozrnný chléb na topinky

Žervé zředíme troškou mléka, posypeme nasekanou pažitkou, osolíme, opepříme a vidličkou vymícháme v hladký krém. 
Cukety nakrájíme na plátky, lehce osolíme a necháme vypotit. Pak je osušíme papírovou utěrkou, zakápneme olivovým olejem, posypeme čerstvě mletým pepřem a případně ještě mírně dosolíme. Grilujeme z obou stran dozlatova.
Chléb opečeme v topinkovači, pomažeme vetší vrstvou kozí pomazánky a poklademe ještě teplými plátky cuket. Podáváme nejlépe ihned.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts