Suroviny:
- 1 větší hlávka květáku
- 1 velká červená cibule
- 1 palička česneku
- 5 lžic olivového oleje
- 3 lžíce balsamica
- 1 lžíce černých sezamových semínek
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžička estragonu
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička římského kmínu
- 1/2 lžičky chilli vloček
- sůl, pepř
- 70 g strouhaného Grana padano/Gran Moravia
- hlávka ledového salátu
- jogurt
- citronová šťáva
- čerstvá petrželka
Květák rozebereme na menší růžičky a důkladně omyjeme a osušíme. Cibuli i česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na tenčí měsíčky, česnek rozkrojíme podélně a vše přidáme ke květáku. V misce smícháme olej se všemi ostatními ingrediencemi, tuto směs nalijeme na zeleninu a důkladně promícháme. Dáme péct do trouby rozehřáté na 200°C a pečeme asi 45 minut. Během pečení několikrát promícháme, Na závěr posypeme strouhaným parmazánem a dáme ještě na chvilku pod gril, dokud není zelenina na povrchu dozlatova. Podáváme v listech ledového salátu, zakápnuté citronovou šťávou, jogurtem a posypané petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat