Podzimní salát

Jednoduché, krásné a dobré. To je ta nejlepší kombinace, kterou v kuchyni ocení naprosto všichni. Kvůli tomuhle salátu jsem si dokonce řekla, že ani podzim nemusí být tak špatný a že bych se na všem měla naučit hledat něco pěkného, protože vždycky se přece jenom aspoň nějaká ta drobnost najde. Takže všem, co si zrovna připravují voňavou podzimní večeři, bych chtěla popřát dobrou chuť. No a pokud byste chtěli tenhle salát ještě zjednodušit použijte nějaký výraznější sýr, který není nutné dopředu nakládat.


Nakládaná mozarella:
  • 250 g mozarelly
  • 1 stroužek česneku
  • 2 snítky oregana
  • 2 větvičky petrželky
  • pár lístků bazalky
  • 2 sušená rajčata
  • 1 lžička kaparů
Salát:
  • 200 g směsi listových salátů (rukola, polníček, baby špenát...)
  • 1 větší jablko
  • 1/2 granátového jablka
  • hrst vlašských ořechů
Zálivka:
  • 3 lžíce olivového oleje (použila jsem ten z mozarelly)
  • 1 a 1/2 lžíce balsamikového octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička medu
  • sůl, pepř
Upozorňuji, že mozarellu je nutno připravit předem. Do vzduchotěsné nádoby na dno nalijeme trochu olivového oleje, vložíme půlku česneku nakrájeného na plátky, kapary, půlku rajčat a bylinek. Pak přidáme kousky mozarelly, zasypeme zbylým česnekem, rajčaty a bylinkami a dáme alespoň na 3 dny uležet do lednice.
Saláty omyjeme a necháme okapat. Granátové jablko rozebereme na jednotlivá zrníčka. Pokud budete mít hodně zralé, je dobré udělat to pod vodou. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme, ořechy nasekáme a vše spolu s mozarellou smícháme se saláty. Zalijeme zálivkou, kterou připravíme jednoduše smícháním veškerých surovin.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts