Pokud vás v tomhle horku honí mlsná, vyzkoušejte tyhle ,,topinky,'' které ukojí chuťové pohárky a navíc zaženou hlad. Křupavé italské bruschetty s rajčaty jsou malá velká lahůdka, ale proč je nezkusit obložit jahodami? S opečeným chlebem, vláčným sýrem a čerstvou bazalkou si vážně skvěle rozumí! Pro někoho je to možná překvapení, ale rozhodně doporučuji vyzkoušet!
Suroviny:
- 8 plátků bagety
- máslo
- 150 g jahod
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička balsamica
- sůl, pepř
- čerstvá bazalka
- sýr typu Brie (já použila kozí)
Bagety z obou stran pomažeme máslem. Dáme rozehřát pánev - bez oleje. Jahody omyjeme, nakrájíme na menší kousky, smícháme s olejem a balsamicem, osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na kostičky. Na pánvi opečeme bagetky z jedné strany, pak je otočíme, poklademe jahodami a sýrem. Než se do křupava opeče i druhá strana, sýr nahoře se krásně rozpustí. Na závěr poklademe posekanou bazalkou a podáváme ještě teplé.
Tip: Při podávání ještě zakápneme trochou balsamicové redukce.
Žádné komentáře:
Okomentovat