Taková rychlovka, když toho doma moc nemáte. Kromě ovoce, že nevíte, co s ním, a tak ho dáváte, kam to jen jde. Já mám ovoce nejradši jen tak, z ruky do pusy, ale zároveň mi přišlo škoda, nevyužít ho k vytvoření něčeho dobrého. Receptů na nejrůznější bublaniny a podobné koláče najdete všude spooustu, tak zkuste tentokrát zdravější a netradičnější variantu na skvělý letní koláč.
Korpus:
- 150 g ovesných vloček
- 120 g hrubé špaldové mouky
- 100 g třtinového cukru
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 2 lžičky skořice
- špetka soli
- 100 ml oleje
- 1 banán
- 500 g lesního ovoce (jahody, maliny, borůvky...)
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce rumu/rumového aroma
- 1 lžíce citronové šťávy
V míse smícháme sypké suroviny na korpus, přilijeme olej a přidáme rozmačkaný banán. Vše důkladně promícháme (nejlépe rukou) a necháme odpočinout. Troubu zapneme na 180°C. Ovoce dáme do hrnce, přidáme med, rum nebo aroma a citronovou šťávu. Pozvolna přivedeme k varu a vaříme, dokud nezískáme medovou konzistenci. Necháme lehce vychladnout. Mezitím dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno upěchujeme 2/3 směsi na korpus. Dáme do trouby a pečeme 15-20 minut při 180°C. Následně na koláč nalijeme ovoce, rozetřeme po celé ploše, posypeme zbytkem těsta a pečeme dalších 15-20 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat