Vločkový koláč s ovocem

Taková rychlovka, když toho doma moc nemáte. Kromě ovoce, že nevíte, co s ním, a tak ho dáváte, kam to jen jde. Já mám ovoce nejradši jen tak, z ruky do pusy, ale zároveň mi přišlo škoda, nevyužít ho k vytvoření něčeho dobrého. Receptů na nejrůznější bublaniny a podobné koláče najdete všude spooustu, tak zkuste tentokrát zdravější a netradičnější variantu na skvělý letní koláč.


Korpus:

  • 150 g ovesných vloček
  • 120 g hrubé špaldové mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky skořice
  • špetka soli
  • 100 ml oleje
  • 1 banán

Náplň:
  • 500 g lesního ovoce (jahody, maliny, borůvky...)
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce rumu/rumového aroma
  • 1 lžíce citronové šťávy

V míse smícháme sypké suroviny na korpus, přilijeme olej a přidáme rozmačkaný banán. Vše důkladně promícháme (nejlépe rukou) a necháme odpočinout. Troubu zapneme na 180°C. Ovoce dáme do hrnce, přidáme med, rum nebo aroma a citronovou šťávu. Pozvolna přivedeme k varu a vaříme, dokud nezískáme medovou konzistenci. Necháme lehce vychladnout. Mezitím dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno upěchujeme 2/3 směsi na korpus. Dáme do trouby a pečeme 15-20 minut při 180°C. Následně na koláč nalijeme ovoce, rozetřeme po celé ploše, posypeme zbytkem těsta a pečeme dalších 15-20 minut. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts