Tentokrát přicházím s tradičním indickým pokrmem pro milovníky orientálních a kořenitých chutí. Ač může někomu dělat problém vyslovit jeho název, přípravu zvládne opravdu každý a zabere jen malou chvilku. Kombinace jednotlivých druhů koření navíc doslova roztančí vaše chuťové pohárky
- 1 kg brambor (ideálně do velikosti 3 cm)
- 1 lžíce hořčičných semínek
- 1 lžička černého kmínu
- 1 lžička pískavice
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 3 cm čerstvého zázvoru
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 100 g čerstvého špenátu
- 100 g mraženého hrášku
Brambory ve slupce povaříme zhruba 5 minut v osolené vodě. Měly by být uvařené tak, aby jimi lehce projel nůž. Poté je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostky.
Žádné komentáře:
Okomentovat