Saag aloo s hráškem

Tentokrát přicházím s tradičním indickým pokrmem pro milovníky orientálních a kořenitých chutí. Ač může někomu dělat problém vyslovit jeho název, přípravu zvládne opravdu každý a zabere jen malou chvilku. Kombinace jednotlivých druhů koření navíc doslova roztančí vaše chuťové pohárky



Suroviny:
  • 1 kg brambor (ideálně do velikosti 3 cm)
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 1 lžička černého kmínu
  • 1 lžička pískavice
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 100 g mraženého hrášku

Brambory ve slupce povaříme zhruba 5 minut v osolené vodě. Měly by být uvařené tak, aby jimi lehce projel nůž. Poté je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostky. 
V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme hořčičná semínka a opékáme, dokud nezačnou praskat. Pak přidáme kmín a pískavici a ještě zhruba 1 minutu necháme rozvonět. Ke koření přidáme nahrubo nasekanou cibuli a necháme zesklovatět. Následně přidáme česnek nakrájený na plátky, nasekanou chilli papričku a restujeme dozlatova. Do pánve vhodíme kousky brambor, přidáme oloupaný a na jemno nastrouhaný zázvor a zasypeme kurkumou a koriandrem. Vše dobře promícháme a zhruba 10 minut zlehka opékáme. Poté přihodíme posekaný špenát, podlijeme asi půl hrnkem vody, jemně osolíme a dalších 10 minut dusíme.Na závěr přisypeme hrášek, necháme povolit a případně dochutíme solí. Podáváme s čerstvým posekaným koriandrem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts