Tentokrát přicházím s tradičním indickým pokrmem pro milovníky orientálních a kořenitých chutí. Ač může někomu dělat problém vyslovit jeho název, přípravu zvládne opravdu každý a zabere jen malou chvilku. Kombinace jednotlivých druhů koření navíc doslova roztančí vaše chuťové pohárky
Suroviny:
- 1 kg brambor (ideálně do velikosti 3 cm)
- 1 lžíce hořčičných semínek
- 1 lžička černého kmínu
- 1 lžička pískavice
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 3 cm čerstvého zázvoru
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 100 g čerstvého špenátu
- 100 g mraženého hrášku
Brambory ve slupce povaříme zhruba 5 minut v osolené vodě. Měly by být uvařené tak, aby jimi lehce projel nůž. Poté je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na stejně velké kostky.
V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme hořčičná semínka a opékáme, dokud nezačnou praskat. Pak přidáme kmín a pískavici a ještě zhruba 1 minutu necháme rozvonět. Ke koření přidáme nahrubo nasekanou cibuli a necháme zesklovatět. Následně přidáme česnek nakrájený na plátky, nasekanou chilli papričku a restujeme dozlatova. Do pánve vhodíme kousky brambor, přidáme oloupaný a na jemno nastrouhaný zázvor a zasypeme kurkumou a koriandrem. Vše dobře promícháme a zhruba 10 minut zlehka opékáme. Poté přihodíme posekaný špenát, podlijeme asi půl hrnkem vody, jemně osolíme a dalších 10 minut dusíme.Na závěr přisypeme hrášek, necháme povolit a případně dochutíme solí. Podáváme s čerstvým posekaným koriandrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat