Na asijské kuchyni mě nejvíc baví ta jednoduchost. I přesto, že se vám seznam surovin někdy může zdát velmi dlouhý, víc než polovinu z nich často tvoří koření a omáčky. Pokud jste si toho totiž ještě nevšimli, koření tvoří asijskou kuchyni a dělá z ní to, co tolik milujeme. Aromatické koření, jako je zázvor, česnek nebo třeba jarní cibulka, vykouzlí z obyčejného pokrmu asijský zázrak.
Nesnažte se splácat pokrm z co nejvíce ingrediencí. Ta nejlepší jídla tvoří jen několik málo surovin, které jsou dobře vybalancované a hlavně skvěle ochucené.
Suroviny:
- 4 lžíce sojové omáčky
- 4 lžíce javorového sirupu
- 1 lžíce sezamového oleje
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky černého sezamu
- 3 cm čerstvého zázvoru
- 1 chilli paprička
- 3 hlávky pak choi
- 3 jarní cibulky
- hrst klíčků (mungo)
- 400 g udon nudlí
Nudle uvaříme dle návodu na obalu. V mističce smícháme sojovou omáčku, javorový sirup a sezamový olej. Přidáme rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor, posekanou chilli papričku a sezam. Směs nalijeme do hluboké pánve, přivedeme k varu a necháme zhruba 2 minuty probublávat. Pak choi rozebereme na jednotlivé listy, ty pokrájíme na proužky, vhodíme do pánve a zlehka orestujeme. Není třeba žádné dlouhé vaření. Na závěr přidáme uvařené, scezené nudle, klíčky, jarní cibulku pokrajenou na kolečka a důkladně promícháme. Dle chuti dosolíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat