Suroviny:
- 1 mrkev
- 1/4 bulvy celeru
- menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g čerstvých rajčat
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 zeleninového vývaru
- 2 lžíce ricotty
- bazalka, oregano
- sůl, pepř
- olej
Na trošce oleje zpěníme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme nasekaný česnek a na drobno pokrájenou očištěnou a oloupanou mrkev a celer. Chvilku osmažíme, potom přidáme nakrájená rajčata a necháme asi 15 minut podusit. Následně přidáme i rajčata z plechovky, zalijeme vývarem a vaříme, dokud není všechna zelenina měkká. Ke konci přidáme nasekané bylinky a ricottu, osolíme, opepříme a důkladně rozmixujeme.
Baru, to vypadá výborně!
OdpovědětVymazatSamochvála sice smrdí... ale je! :)
Vymazat