Zeleninové lasagne s tempehem

Následně přišla na řadu cuketa a patisony. A když už jsem začala s nádechem Itálie, měla jsem náladu v něm pokračovat. Klasické lasagne zná, myslím, každý. Příprava je trošku náročnější a pro vegetariány mírně nevhodná. Zkusila jsem teda poměrně zjednodušenou a odlehčenou variantu bez bešamelu a s takovým mixem zeleniny - dá se říct, co dům dal.

Suroviny:
  • 1 balení lasagní
  • pórek
  • 3 stroužky česneku
  • 1 malá cuketa
  • 1 malý patison
  • 150 g žampionů
  • 2 papriky
  • malá plechovka kukuřice
  • plechovka krájených rajča
  • menší rajský protlak
  • 1 balení uzeného tempehu
  • 250 g goudy
  • oregano, bazalka
  • sůl, pepř
  • 1 lžička cukru
  • olivový olej

Na rozpálený olej nejdřív hodíme na kolečka nakrájený pórek osmahneme, přidáme plátky česneku a necháme rozvonět. Potom přidáme na kostičky nakrájenou cuketu s patisonem a paprikou a  plátky žampionů. Necháme aspoň 20 minut dusit.Pokud cuketa pustí máslo vody, trošku podlijeme. Následně přimícháme krájená rajčata, protlak, kukuřici a nakrájený tempeh. Ochutíme bylinkami a cukrem, osolíme a opepříme. Ještě chvilku prohřejeme. Středně velký pekáček pokapeme olejem a rozprostřeme zeleninovou směsí. Poklademe plátky lasagní a opět zeleninou. Tak postupně střídáme vrstvy. Poslední musí být zeleninová směs, kterou posypeme sýrem a dáme zapéct do trouby na 30 minut ve 200°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts