Následně přišla na řadu cuketa a patisony. A když už jsem začala s nádechem Itálie, měla jsem náladu v něm pokračovat. Klasické lasagne zná, myslím, každý. Příprava je trošku náročnější a pro vegetariány mírně nevhodná. Zkusila jsem teda poměrně zjednodušenou a odlehčenou variantu bez bešamelu a s takovým mixem zeleniny - dá se říct, co dům dal.
Suroviny:
- 1 balení lasagní
- pórek
- 3 stroužky česneku
- 1 malá cuketa
- 1 malý patison
- 150 g žampionů
- 2 papriky
- malá plechovka kukuřice
- plechovka krájených rajča
- menší rajský protlak
- 1 balení uzeného tempehu
- 250 g goudy
- oregano, bazalka
- sůl, pepř
- 1 lžička cukru
- olivový olej
Na rozpálený olej nejdřív hodíme na kolečka nakrájený pórek osmahneme, přidáme plátky česneku a necháme rozvonět. Potom přidáme na kostičky nakrájenou cuketu s patisonem a paprikou a plátky žampionů. Necháme aspoň 20 minut dusit.Pokud cuketa pustí máslo vody, trošku podlijeme. Následně přimícháme krájená rajčata, protlak, kukuřici a nakrájený tempeh. Ochutíme bylinkami a cukrem, osolíme a opepříme. Ještě chvilku prohřejeme. Středně velký pekáček pokapeme olejem a rozprostřeme zeleninovou směsí. Poklademe plátky lasagní a opět zeleninou. Tak postupně střídáme vrstvy. Poslední musí být zeleninová směs, kterou posypeme sýrem a dáme zapéct do trouby na 30 minut ve 200°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat