Suroviny:
- 400 dýňové dužiny (použila jsem zase muškátovou)
- 2 stroužky česneku
- chilli paprička dle chuti (já jsem použila tak 2 cm)
- asi 1,5 l zeleninového vývaru
- špetka šalvěje
- 100 ml smetany
- trocha dýňového oleje na dochucení (můžete vynechat)
- sůl, pepř
- olej
V hrnci rozpálíme olej a opražíme na něm na jemno nakrájený česnek. Přidáme oloupanou a vydlabanou dýni, nakrájenou na menší kostky, taky chvilku osmažíme, podlijeme vývarem, přidáme na drobno nakrájenou chilli a dýni vaříme doměkka. Před koncem přidáme šalvěj, smetanu na zjemnění, prohřejeme a rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme a případně přidáme pár kapek dýňového oleje.
Žádné komentáře:
Okomentovat