Suroviny:
- 2 střední bulvy řepy
- 4 lžíce olivového oleje
- pár snítek rozmarýnu
- 1 lžička oregana
- 1 lžička tymiánu
- sůl, pepř
Křenová kaše
- cca 500 g brambor
- asi 1 cm plátek másla
- 2 lžíce bílého jogurtu
- dle chuti sterilovaný nebo čerstvě nastrouhaný křen
- sůl, pepř
Řepy důkladně omyjeme, propícháme vidličkou a do některých vpichů zabodneme lístečky rozmarýnu. Bulvy ještě potřeme solí, pokapeme pár kapkami olivového oleje, pořádně zabalíme do alobalu a pečeme v troubě vyhřáté na 250° asi hodinu a půl. Nezapomeňte je občas otočit, aby se zespoda nepřipálily. Upečenou řepu necháme vychladnou a potom oloupeme. Mezitím si z oleje, oregana, tymiánu, soli a pepře připravíme marinádu, do níž vmícháme řepu nakrájenou na kostičky.
Kaši připravíme tak, že brambory uvaříme ve slupce doměkka. Následně je oloupeme a rozmačkáme. Přidáme máslo, jogurt a šlehačem vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme křen, sůl a pepř a kaši necháme ještě asi 5 minut prohřát na sporáku.
Žádné komentáře:
Okomentovat