Suroviny:
- 2 palice česneku
- 1 cibule
- 400 g rýže arborio
- 80 ml suchého bílého vína
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 85 g italského sýru Tomino (nebo jiného výraznějšího plísňového sýru)
- sůl, pepř
- 2 lžíce másla
Česneku odřízneme horní část, pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby péct asi 30 minut při 180°C - dokud stroužky nezměknou a mírně nezezlátnou. Necháme zchladnout. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, následně přidáme rýži a necháme zrníčka obalit tukem. Potom zalijeme vínem, osolíme opepříme, necháme veškeré víno odpařit a pak už zalijeme částí vývaru. Já přilévám tak po 2 naběračkách. Opět necháme odpařit a tak postupujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar, mělo by to trvat asi 20-25 minut. Nakonec do risotta vymačkáme vychladlý upečený česnek a nastrouhaný sýr.
Špenátové pesto:
Žádné komentáře:
Okomentovat