Suroviny:
- 1 květák
- 200 g celozrnné mouky
- asi 400 ml světlého piva
- 1 a 1/2 drceného kmínu
- 1 lžička kurkumy
- špetka chilli
- šťávu z 1/4 citronu
- bílek ze 2 vajec
- sůl, pepř
- olej
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě - měl by být spíše tvrdší. Mouku smícháme s veškerým kořením, šťávou z citronu a zalijeme pivem a důkladně promícháme. Mělo by vzniknout hustší těstíčko. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do těstíčka. Nakonec v něm obalíme květák a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Pečené batáty:
Batáty důkladně omyjeme a nakrájíme na menší kousky, které smícháme s olivovým olejem, česnekem nasekaným na jemno a zbytkem koření. Necháme chvilku odstát a potom pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem v troubě rozehřáté na 180°C asi 20-30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat