Asi žádná novinka, že? Ale taková italská sladká klasika snad nikoho neurazí. Pokud nejste příliš zdatní ve vyrábění moučníků je pro vás právě tiramisu
ideální volbou. Nic se nepeče, jenom pěkně našleháte a je to.
Suroviny:
- 3 vejce
- 2 lžíce moučkového cukru
- 250 g mascarpone
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 šálek silné černé kávy
- 1 panák rumu
- 3 balení cukrářských piškotů (po jedné řadě)
- holandské kakao
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme spolu s moučkovým cukrem a lžící horké vody do pěny. Přidáme mascarpone a ušleháme hladký krém. Smetanu zase ušleháme s vanilkovým cukrem a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vše velmi lehce smícháme. Dno dortové formy poklademe piškoty, které polijeme kávou smíchanou s rumem a následně půlkou krému. Posypeme kakaem a opět poklademe piškoty, polijeme kávou s rumem a zalijeme zbytkem krému. Nakonec zasypeme kakaem a dáme alespoň na 24 hodin chladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat