Významná plus bulguru:
- vysoká nutriční hodnota
- obsah vitamínů A, hořčíku, fosforu a železa
- vysoký obsah vlákniny a bílkovin
- takřka zanedbatelné množství tuku
- podporuje činnost střev a nervové soustavy
- nenadýmá
- 200 g suchého bulguru
- 200 g hrášku (čerstvý nebo mražený)
- 2-3 jarní cibulky
- 2 lžíce kaparů
- 2 vejce
- 2 plátky citronů
- pár lístků máty
- 1 lžíce piniových semínek
- 1 lžíce slunečnicových semínek
- pažitka
- sůl
Zálivka:
- šťáva z 1/2 citronu
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička lahůdkového droždí
- sůl, čerstvě mletý pepř
Do hrnce dáme 500 ml vody a přivedeme k varu. Následně přidáme bulgur, plátky citronu, mátu a osolíme. Vaříme asi 10 minut, poté vyjmeme citron s mátou, přidáme na kolečka nakrájenou cibulku, hrášek a necháme pod pokličkou ještě dalších 10 minut dojít. Mezitím vejce uvaříme na tvrdo, semínka na sucho opražíme na pánvi a připravíme zálivku. Na zálivku jednoduše všechny ingredience vyšleháme metličkou, osolíme a opepříme. Uvařený bulgur se zeleninou smícháme s nasekanými vejci, opraženými semínky, kapary, pokrájenou pažitkou a vše zalijeme připravenou zálivkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat