- 500 g těstovin
- 300 g čedaru
- 50 g Grana padano/Gran Moravia
- 250 ml mléka
- 150 ml smetany
- 1 lžička dijonské hořčice
- špetka muškátového oříšku
- 2 lžičky koriandru
- sůl, pepř
+ máslo a strouhanka
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Troubu zapneme na 200°C. Mezitím dáme do hrnce máslo se smetanou, přidáme 2/3 čedaru a necháme rozpustit. Do sýrové směsi přidáme muškátový oříšek, koriandr, hořčici a dle chuti osolíme a opepříme. Smícháme s těstovinami, dáme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, posypeme parmazánem a zbytkem čedaru a pečeme, dokud sýr na povrchu nezezlátne.
Žádné komentáře:
Okomentovat