Významná plus fazolek adzuki:
- jsou lépe stravitelné, než většina ostatních luštěnin
- pozitivní vliv na činnost ledvin
- vysoký obsah fosforu pomáhá při léčbě únavy
- velké množství rostlinných bílkovin a vápníku
- 200 g fazolek adzuki
- 200 g ječných krup
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce sójové omáčky
- špetka chilli
- 1 lžička drceného kmínu
- hrst sušené majoránky
- sůl, pepř
- olej
+ kysané bílé zelí
Fazole i kroupy namočíme do vody. Nejlépe přes noc, značně to zkrátí dobu vaření. Následně luštěniny slijeme a dáme vařit. Vodu na kroupy osolíme, fazolky dosolíme až před koncem varu. Vaříme doměkka. Já pokaždé do hrnce přidávám větvičku majoránky a libečku. Když jsou luštěniny měkké, v pánvi na trošce oleje necháme zezlátnou cibulku, přidáme adzuki, česnek, sójovou omáčku, chilli a kmín. Podlijeme troškou, vodu a necháme ještě asi 10 minut dusit. Fazolky by měly být mírně rozvařené. Pak přidáme kroupy a majoránku, osolíme a opepříme. Dle potřeby přilijeme trochu vody, výsledná konzistence by měla být mírně mazlavá, ještě dochutíme a podáváme s kysaným zelím.
Žádné komentáře:
Okomentovat