Významná plus chilli:
- díky obsaženému kapsaicinu snižuje množství inzulinu v těle po jídle až o 60 %
- poměrně vysoký obsah železa, které důležité hlídat, zvláště jste-li vegetarián
- pozitivní vliv na kardiovaskulární systém - chrání před hromaděním ,,špatného'' cholesterolu v krvi
- snižuje produkci žaludeční kyseliny, snižuje riziko žaludečních vředů o 53 %
- díky pravidelné konzumaci chilli se zbavíte i chutí na sladké a tučné potraviny
Suroviny:
- 100 g skleněných nudlí
- 2 lžíce sezamového oleje
- 10 cm pórku
- 2 stroužky česneku
- 200 g žampionů
- 1-2 sušené chilli papričky
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 3 cm zázvoru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky škrobu
- 1 lžíce rýžového octa
- sůl
Svítek:
- 2 vejce
- hrst nasekané petrželky
- sůl, pepř
- olej
Nudle uvaříme dle návodu na obalu a necháme stranou. Na sezamovém oleji osmažíme na kolečka nakrájený pórek, přidáme plátky česneku, žampiony a posekané chilli papričky. Krátce restujeme a pak zalijeme vývarem. Přidáme oloupaný, na jemno nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku a 15 minut povaříme. Následně do vroucí polévky vlijeme škrob rozmíchaný s octem a necháme přejít varem. Dle chuti osolíme, Vejce rozšleháme, smícháme s petrželkou, solí a pepřem a usmažíme tenkou omeletu, kterou nakrájíme na proužky. Do polévky vložíme nudle a při podávání posypeme petrželkovým svítkem,
Žádné komentáře:
Okomentovat