Pikantní nudlová polévka

Jednoduchá a rychlá polévka s nádechem Asie, která je navíc velmi výživná a neméně lahodná. Venku se konečně zabělalo a nic vnitřně nezahřeje líp než chilli, a to tentokrát ještě v kombinaci se zázvorem. Taky je vám teplo jenom při pomyšlení na tu kombinaci?



Významná plus chilli:
  • díky obsaženému kapsaicinu snižuje množství inzulinu v těle po jídle až o 60 %
  • poměrně vysoký obsah železa, které důležité hlídat, zvláště jste-li vegetarián
  • pozitivní vliv na kardiovaskulární systém - chrání před hromaděním ,,špatného'' cholesterolu v krvi
  • snižuje produkci žaludeční kyseliny, snižuje riziko žaludečních vředů o 53 %
  • díky pravidelné konzumaci chilli se zbavíte i chutí na sladké a tučné potraviny

Suroviny:
  • 100 g skleněných nudlí
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 10 cm pórku
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g žampionů
  • 1-2 sušené chilli papričky
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 3 cm zázvoru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky škrobu
  • 1 lžíce rýžového octa
  • sůl
Svítek:
  • 2 vejce
  • hrst nasekané petrželky
  • sůl, pepř
  • olej
Nudle uvaříme dle návodu na obalu a necháme stranou. Na sezamovém oleji osmažíme na kolečka nakrájený pórek, přidáme plátky česneku, žampiony a posekané chilli papričky. Krátce restujeme a pak zalijeme vývarem. Přidáme oloupaný, na jemno nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku a 15 minut povaříme. Následně do vroucí polévky vlijeme škrob rozmíchaný s octem a necháme přejít varem. Dle chuti osolíme, Vejce rozšleháme, smícháme s petrželkou, solí a pepřem a usmažíme tenkou omeletu, kterou nakrájíme na proužky. Do polévky vložíme nudle a při podávání posypeme petrželkovým svítkem,


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts