Těstoviny s pečenými rajčaty

Jen těžko bych dokázala popsat svoje pocity při přípravě tohoto jídla. Tak jednoduché, rychlé a přesto výtečné. Osobně si nedokážu představit víc letní jídlo než jsou těstoviny, a možná taky proto je teď vařím tak často. Omlouvám se, pokud máte pocit, že až moc často, ale u nás doma nikdy neomrzí. Navíc jsou hrozně fotogenické, takže jejich focení si vždycky náramně užívám. Přísloví ,za málo peněz hodně muziky' je v tomto případě až neuvěřitelně trefné!


Suroviny:
  • 400 g cherry rajčat
  • 1 palice česneku
  • 3 snítky tymiánu
  • mořská sůl, pepř
  • olivový olej

  • 2 šalotky
  • 200 g sojakrému (2 střívka)
  • 200 ml rostlinného mléka
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • pár kapek citronové šťávy
  • sůl, pepř
  • 500 g těstovin

Troubu předehřejeme na 200°C. Rajčata přepůlíme a řezem vzhůru vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Česneku uřízneme hlavičku, dáme v celku i se slupkou k rajčatům, přidáme větvičky tymiánu a vše dostatečně posypeme hrubozrnnou mořskou solí, pepřem a pokapeme olivovým olejem. Dáme do trouby a pečeme 30-40 minut. 
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě. V pánvi rozpálíme kapku oleje. Šalotku nasekáme na jemno a necháme na oleji zesklovatět. Poté přidáme sojakrém, lahůdkové droždí a vše zalijeme mlékem. Důkladně rozmícháme, poté omáčku přelijeme do vyšší úzké nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Uvařené těstoviny dáme do pánve, přelijeme omáčkou a promícháme. Na závěr přidáme upečená rajčata (přilijeme i šťávu, která se při pečení uvolnila), vymačkáme pečený česnek a opět zlehka promícháme. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts