Konečně už snad můžeme prohlásit, že jaro je tady! A právě to ve mně evokuje vařit svěží, lehká a, nevím proč, i zelená jídla :) V tomhle receptu najdete kombinaci toho všeho. Nejdéle vám bude trvat uvařit špagety. Pak už jde všechno ráz naráz a v cíli na vás čeká skvělé ryze jarní jídlo. Takové vylepšené aglio e olio, řekla bych. Tak neváhejte, dobrou chuť!
Suroviny:
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 150 g kadeřávku zbaveného tuhých stonků
- kůra z 1 citronu
- šťáva z 1/2 citronu
- 400 g špaget
Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričku zbavíme části semínek (záleží, jak chceme pálivou výslednou chuť) a také nasekáme. Kadeřávek důkladně omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na proužky. Špagety vložíme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka. V hluboké pánvi rozehřejeme dostatečné množství olivového oleje a zlehka na něm opečeme česnek a chilli. Poté přidáme kadeřávek, osolíme, opepříme, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu a necháme zvadnout - opravdu není potřeba jej dlouho tepelně upravovat, stačí zhruba 5 minut.. Špagety slijeme, část vývaru (asi 200 ml) ale uschováme, (!) a přidáme do pánve. Podlijeme ,,vývarem'', důkladně promícháme a ihned podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat