Cuketové tortilly

Trošku mě přestává bavit pořád dokola omílat přednosti cukety a její všestranné využití. Je to prostě Zelenina mezi zeleninou. Tečka. A já jsem jí ke konci léta vždycky zaplavená, takže se mi její nekonečné využití docela hodí. Jen doufám, že vás mé recepty z ní zanedlouho nepřestanou bavit. Nicméně pokud jste už cuketu odsunuli na vedlejší kolej, troufám si říct, že po téhle pecce ji vezmete zpátky na milost. 


Suroviny:
  • 800 g mladých cuket
  • 1 vejce
  • 80 g čedaru
  • 50 g cizrnové mouky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • sůl, pepř

Cizrna na paprice:
  • 1 celý pórek
  • 1 balení uzeného tofu
  • 500 g sterilované cizrny
  • 1 plechovka (400 ml) kokosového mléka
  • 1 a 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička uzené papriky
  • sůl, pepř

Cukety omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle, prosolíme a necháme alespoň 30 minut vypotit. Rozehřejeme troubu na 230 °C.  Z cuket následně rukou vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme vejce, nastrouhaný sýr, mouku a koření a důkladně promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem, který ještě lehce potřeme olivovým olejem. Směs na tortilly rozdělíme na 4 díly a z každého na plechu pomocí stěrky vytvarujeme tenkou placku. Pečeme při 230°C zhruba 20 minut a hned po vytažení z trouby placky sloupneme z papíru a přehneme do požadovaného tvaru. 
Během pečení v pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kolečka pokrájený pórek a necháme ho zesklovatět. Následně přidáme tofu, které orestujeme do zlatova. Pak do pánve vsypeme okapanou cizrnu, vše zasypeme paprikou, důkladně promícháme a zalijeme kokosovým mlékem. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a necháme zredukovat do požadované hustoty. 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts