Trošku mě přestává bavit pořád dokola omílat přednosti cukety a její všestranné využití. Je to prostě Zelenina mezi zeleninou. Tečka. A já jsem jí ke konci léta vždycky zaplavená, takže se mi její nekonečné využití docela hodí. Jen doufám, že vás mé recepty z ní zanedlouho nepřestanou bavit. Nicméně pokud jste už cuketu odsunuli na vedlejší kolej, troufám si říct, že po téhle pecce ji vezmete zpátky na milost.
Suroviny:
- 800 g mladých cuket
- 1 vejce
- 80 g čedaru
- 50 g cizrnové mouky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- sůl, pepř
Cizrna na paprice:
- 1 celý pórek
- 1 balení uzeného tofu
- 500 g sterilované cizrny
- 1 plechovka (400 ml) kokosového mléka
- 1 a 1/2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička uzené papriky
- sůl, pepř
Cukety omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle, prosolíme a necháme alespoň 30 minut vypotit. Rozehřejeme troubu na 230 °C. Z cuket následně rukou vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme vejce, nastrouhaný sýr, mouku a koření a důkladně promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem, který ještě lehce potřeme olivovým olejem. Směs na tortilly rozdělíme na 4 díly a z každého na plechu pomocí stěrky vytvarujeme tenkou placku. Pečeme při 230°C zhruba 20 minut a hned po vytažení z trouby placky sloupneme z papíru a přehneme do požadovaného tvaru.
Během pečení v pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kolečka pokrájený pórek a necháme ho zesklovatět. Následně přidáme tofu, které orestujeme do zlatova. Pak do pánve vsypeme okapanou cizrnu, vše zasypeme paprikou, důkladně promícháme a zalijeme kokosovým mlékem. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a necháme zredukovat do požadované hustoty.
Žádné komentáře:
Okomentovat