Těstoviny s ořechovým pestem a fetou

Pesto je jedinečná směs, která má v kuchyni nespočet možných využití. Variací je navíc neuvěřitelně mnoho - nemusíte použít jen bazalku, ale třeba rajčata, koriandr, anebo stejně jako já tentokrát, ořechy. Získáte tak hladkou pastu, se kterou můžete doslova kouzlit. Připravíte s ním oběd, večeři nebo svačinu během pár minut a v lednici zalité olejem vydrží několik týdnů.


Suroviny:
  • 1 lilek (cca 500 g)
  • 100 g vlašských ořechů
  • 1 stroužek česneku
  • 100-150 ml olivového oleje
  • 3 lžíce balsamica
  • 3 lžíce strouhaného vegetariánského parmazánu
  • 3 snítky tymiánu
  • špetka chilli vloček
  • sůl
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 lžíce krájených sušených rajčat v oleji
  • 200 g fety
  • 500 g těstovin


Lilek nakrájíme zhruba na centimetrová kolečka, z obou stran osolíme a půl hodiny necháme vypotit. Poté je osušíme papírovou utěrkou, dáme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme čerstvě mletým pepřem, solí, zakápneme olivovým olejem a dáme buďto na gril a grilujeme zhruba 8-10 minut z každé strany, nebo do trouby na program gril (stupeň 2) a pečeme zhruba 15 minut z každé strany. Po vytažení lilek necháme vychladnout a následně ho nakrájíme na kostičky.
Do menšího mixéru dáme ořechy, česnek, tymián, chilli, sůl a několika pulsy rozdrtíme. Poté přidáme olej, balsamico, parmazán a rozmixujeme do požadované konzistence. 
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Uvařené je dáme do velké mísy, přidáme grilovaný lilek, ořechové pesto, sušená rajčata, rozdrobenou fetu, citronovou šťávu a vše důkladně promícháme. Dle chuti ještě přisolíme a přidáme balsamico a olivový olej.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts