Gnocchi se sušenými rajčaty a cuketou




Suroviny:
  • 200 g cukety
  • 75 g sušených rajčat
  • 400 ml kokosového mléka
  • 3 stroužky česneku
  • svazeček bazalky
  • svazeček oregana
  • svazeček petrželky
  • snítka rozmarýnu
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl, pepř
  • 1000 g bramborových gnocchi


Rajčata zalijeme horkou vodou a necháme změknout. Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. V hluboké pánvi rozehřejeme souvislou vrstvu olivového oleje. Přidáme bylinky vcelku i se stonky a restujeme, dokud nejsou bylinky křupavé. Bylinky vyndáme, do pánve přidáme česnek nakrájený na tenké plátky a také jej zlehka opečeme. Poté přidáme cuketu nakrájenou na drobné kostičky a změklá rajčata pokrájená na pásky. Zeleninu restujeme zhruba 5 minut, poté přilijeme kokosové mléko, osolíme, opepříme a na mírný výkon necháme omáčku zredukovat do požadované hustoty. Na závěr ochutíme citronovou šťávou, vsypeme uvařené gnocchi a promícháme.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts