Suroviny:
- 200 g cukety
- 75 g sušených rajčat
- 400 ml kokosového mléka
- 3 stroužky česneku
- svazeček bazalky
- svazeček oregana
- svazeček petrželky
- snítka rozmarýnu
- šťáva z 1/2 citronu
- sůl, pepř
- 1000 g bramborových gnocchi
Rajčata zalijeme horkou vodou a necháme změknout. Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu. V hluboké pánvi rozehřejeme souvislou vrstvu olivového oleje. Přidáme bylinky vcelku i se stonky a restujeme, dokud nejsou bylinky křupavé. Bylinky vyndáme, do pánve přidáme česnek nakrájený na tenké plátky a také jej zlehka opečeme. Poté přidáme cuketu nakrájenou na drobné kostičky a změklá rajčata pokrájená na pásky. Zeleninu restujeme zhruba 5 minut, poté přilijeme kokosové mléko, osolíme, opepříme a na mírný výkon necháme omáčku zredukovat do požadované hustoty. Na závěr ochutíme citronovou šťávou, vsypeme uvařené gnocchi a promícháme.
Žádné komentáře:
Okomentovat