Vypadá to jako paštika, chutná to jako paštika, ale paštika to není. Tak co s tím? Já myslím, že tomu může každý říkat, jak se mu zachce a přesto bude tento výtvor stále stejně dobrý. Pokud jste navíc milovníci houbaření a procházek v lese, klidně vyměňte lehce dostupné žampiony za to, co cestou potkáte (ideálně hříbky :).
Suroviny:
- 75 g slunečnicových semínek
- 1 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- 250 g hnědých žampionů
- 1 lžička sušené šalvěje
- 1 lžička drceného kmínu
- 1/2 lžičky koriandru
- 1/2 lžičky hořčičných semínek
- 100 ml červeného vína
- sůl, pepř
- 2 lžíce houbové sójové omáčky
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 1 lžíce oleje
- šťáva z 1/2 citronu
- špetka muškátového oříšku
Semínka 1-2 hodiny předem namočíme, aby šla lépe rozmixovat. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. V pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm osmažíme dozlatova. Poté přidáme posekaný česnek a žampiony nakrájené na menší kousky. Asi 5 min restujeme, následně přidáme šalvěj, kmín, koriandr a semínka hořčice a necháme rozvonět. Zalijeme červeným vínem, osolíme, opepříme a dusíme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Necháme chvíli zchladnout.
Semínka slijeme a vsypeme do mixéru. kam přidáme i houby a všechny ostatní ingredience. Rozmixujeme dohladka.
Žádné komentáře:
Okomentovat