Všude kolem se to konečně zelení, tak proč si ten zelený nádech jara nedopřát i na talíři? Kombinace svěžích bylinek, dokonale krémového kokosového mléka a výrazného kari koření vás skvěle nakopne a dodá tu správnou jarní energii. Indické kari je navíc jídlo nekonečných variant a kombinací, v jehož přípravě se meze nekladou a můžete si ho tak upravit dle momentální chutě a nálady. Zkuste například různé druhy bylinek a oříšků, nebo místo tofu sáhnout třeba po cizrně (:
- svazek čerstvého koriandru/petrželky (cca 20 g)
- 100 g kešu
- 500 ml kokosového mléka
- 1 balení tofu natural
- 20 cm pórku
- 3 jarní cibulky
- 1 lžíce zelené kari pasty
- šťáva z 1/2 limetky
- 2 lžíce kokosového oleje
- sůl
Koriandr/petrželku rozmixujeme spolu s 60 g kešu a kokosovým mlékem v hladkou pastu. V hluboké pánvi rozehřejeme 1 lžíci kokosového oleje a opečeme na něm na kostičky (1x1 cm) pokrájené tofu dozlatova. Poté ho z pánve vyndáme a odložíme do misky vyložené papírovou utěrkou. Do stejné pánve dáme druhou lžíci oleje, vhodíme na kolečka pokrájený pórek a zlehka orestujeme. Následně přidáme jarní cibulku opět nakrájenou na kolečka a zbytek kešu posekaných na drobnější kousky. Zhruba 2 minuty opékáme, poté přidáme kari pastu a důkladně rozmícháme. Vše zalijeme rozmixovanou směsí bylinek, kešu a kokosového mléka. Podle hustoty kokosového mléka případně naředíme vodou do požadované hustoty (cca 100-200 ml). Osolíme, přidáme opečené tofu, přivedeme k varu a necháme zhruba 5 minut povařit. Na závěr ochutíme limetkovou šťávou a dle chuti dosolíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat