Suroviny:
- 1 balení listového těsta (500 g)
- 4 střední brambory
- 3 menší pórky
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce konopných semínek
- 100 g čerstvého kozího sýru
- snítka tymiánu
- snítka oregána
- sůl, pepř
- 1 vejce
Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu rozválíme na placku o průměru zhruba o 2 cm větší než koláčová forma. Z druhé rukama vyválíme válečky na závěrečné mřížování koláče. Dno formy vyložíme pečícím papírem, boky potřeme máslem, vysypeme (polo)hrubou moukou a vyložíme do ní rozválené těsto. Přečnívající okraje odřízneme. Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Brambory oloupeme, nastrouháme na tenké plátky a propláchneme studenou vodou. Pórek nakrájíme na kolečka. Ve větší hluboké pánvi rozehřejeme olej a plátky brambor na něm osmahneme dozlatova. Poté přidáme pórek s česnekem a necháme zesklovatět. Směs osolíme, opepříme a přimícháme konopná semínka.
Na těsto rozdrobíme kozí sýr, posypeme nasekanými bylinkami a navrch rovnoměrně rozložíme pórkovou směs. Koláč dokončíme pomocí připravených válečků z těsta, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na 180 °C zhruba 30 minut, dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat