Quinoa tart

Když se v současnosti řekne quinoa, spoustu lidí hned napadne spojení se zdravou stravou. Quinoa se stala jakýmsi symbolem a vyhledávanou surovinou těch, kdo chtějí se svým jídlem a vařením udělat nějakou změnu směrem k lepšímu, výživnějšímu a třeba i dietnějšímu.
Pokud vás už nebaví klasické quiche, tento koláč je pro vás to pravé. Korpus je čistě z quinoi, takže je vhodný i pro bezlepkovou dietu a zároveň zajistí, že je koláč krásně křupavý. Náplň můžete klidně obměňovat podle aktuální sezóny.


Suroviny:
  • 100 g guinoi
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • 1 střední pórek
  • 3 stroužky česneku
  • 2 velká rajčata
  • 2 bílky
  • 50 g sýru parmezánového typu
  • hrstka čerstvé bazalky
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Quinou nejdřív na 10 min. namočíme do studené vody, kterou poté slijeme a quinou dáme vařit  do osoleného a opepřeného vývaru na 15 minut přikrytou poklicí. Následně ji sundáme ze sporáku a necháme dalších 15 minut pod pokličkou dojít. Necháme vychladnout. Troubu rozehřejeme na 200°C. Mezitím v pánvi lehce rozpálíme olej, přidáme pórek nakrájený na kolečka a zlehka orestujeme, dokud nezměkne. Rajčata nakrájíme také na kolečka. Vychladlou quinou smícháme s celým vejce, případně dochutíme a rovnoměrně upěchujeme do kulaté koláčové formy (26 cm) vyložené pečícím papírem. Na ni rozložíme orestovaný pórek, kolečka rajčat a na závěr polijeme bílky smíchanými se sýrem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem. Dáme do trouby a při 200°C pečeme zhruba 30 minut, dokud povrch lehce nezezlátne.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Nedávno přidané

recentposts

Náhodné příspěvky

randomposts